Friday, 3 September 2010

Hej världen!

En ny blogg, alltså. Måste erkänna att jag har sålt min själ till Google. Blogger och allt. Men skit samma, nu skall det ta mig tusan bli bloggat av! Det är åtminstone ambitionen. Jag tog en paus från tidigare bloggande (som skedde annorstädes, fråga efter länk om det känns angeläget) i hopp om att åstadkomma en massa seriösa saker. Utveckla självdisciplin. Få s.k. "ordning" på mitt liv. Sluta låtsas att jag är exhibitionistisk och bejaka min introverta läggning.

Well, fuck that. Att inte skriva är som att kvävas lite, väldigt långsamt och i smyg, så att det till slut bara finns kvar en oförklarlig känsla av att det när som helst är dags att explodera. Att slänga upp dravlet för allmän beskådan är märkligt motiverande. Kanske är det bara en vana som är svår att släppa. Så ja, jag erkänner att den här nyfödda bloggens huvudsyfte till en början kommer att bestå i att vara en mental ventilationstrumma. Det gör jävligt mycket positivt för min psykiska hälsa, och att inte blogga på fem månader har varit bästa möjliga motivation att börja igen.

En lärdom av uppehållet har varit att avhållsamhet inte (hör och häpna!) är disciplinfrämjande. Quite the opposite. Enda sättet att bli av med en frestelse är att ge efter för den. Och att få ordning på mitt liv. Hah. Det bästa jag har lyckats med på den fronten är att jag har lärt mig uppskatta att det kontinuerligt vänds upp och ner. Då har jag det hellre intressant än välstrukturerat.

Nog om detta. Ny blogg. Nya tankar, nygamla idéer, halvgamla känslor och urgamla ord väntar på att uttryckas. På det språk som känns lämpligt för stunden, därav ettiketterna. Välkommen, eller välkommen åter, kära läsare! Läs, tänk och kommentera så blir jag glad.

Över och ut.
Winterdragon

No comments:

Post a Comment