Thursday, 2 December 2010

Snö, födelsedag och en fin helg

Så nu är jag här igen, i färd med att komponera ännu ett fyndigt blogginlägg. Nej men ärligt. Det går ju sämre än någonsin med uppdateringsfrekvensen, trots att det motsatta var tänkt. Vadan denna brist på inspiration? Ingen aning, saker att skriva om finns det ju alltid. Det kanske är motivationen som fallerar. Får meditera över det. Skall bara lära mig meditera först.

Hur som helst. Jag har gått och blivit ett år äldre sedan sist. Eller tja, på pappret i alla fall. Jag har inte gjort några relativistiska tidsresor och åldrats 365 dagar på två veckor. Numera kan jag stoltsera med att ha uppnått den högaktningsvärda åldern 21 år. Jag är nu gammal, vis och skäggig. Fast antagligen ingetdera. Nog om den saken, så intressant var inte det hela.

Något som är mer värt att glädjas åt är att det är en massa minusgrader ute och ett tjockt, fint snötäcke att pulsa fram igenom (vilket jag är så illa tvungen till eftersom cykellåset har frusit fast). Vinter i Skåne. Ofattbart, men jag njuter så länge det varar. Tystnaden, mjukheten, ljuset i mörkret, lugnet, kaoset. Varma drycker, filtar, tofflor och mössor. En god bok framför den imaginära brasan. Mys.

Kalas, nog med tårta för att täcka ett årsbehov, att träffa släkt och vänner, och att bli ihågkommen med grattishälsningar av en massa snälla människor gjorde min helg underbar. Nu är det stressvecka med massor att göra. Men det är roliga saker. På söndag är det konsert med orkestern: eep! Men det skall nog gå bra. Och i morgon är det labb skittidigt, så sömn vore nog av nöden vid det här laget. God natt, för den här gången.

Let it snow, let it snow, let it snow...
Winterdragon

No comments:

Post a Comment