Monday, 7 March 2011

Dag 4: Det här åt jag idag

Vegansk linssoppa med lite grönsaker och annat tjafs i.

Cue oändligt lång diskussion om varför jag är vegetarian. Nog för att det går att äta linssoppa utan att vara vegetarian, men nu råkar så vara fallet. Sammanfattningsvis: av miljöskäl. Det är resursineffektivt att äta kött jämfört med att äta växter, och så känns det inte helt okej att genom mina matvanor samtycka till massförstöring av hela ekosystem.

Jag är inte världbäst på att leva som jag lär; jag dricker mjölk fastän jag ideologiskt sett kanske borde vara vegan. Men snälla köttätare, kalla mig inte för hycklare. Jag är så förbannat trött på det. Jag diskuterar gärna om ni inte delar min ideologi, men att påpeka alla mina tillkortakommanden rättfärdigar inte er livsstil. Så varsågoda, argumentera gärna i kommentarsfältet, men håll det sakligt.

Tänk den som fick äta sin middag utan att behöva försvara hela sin världsbild. Att det kan vara så provocerande att låta bli att göra någonting...

Winterdragon

1 comment:

  1. Det är ofta folk ska hoppa på en för att man inte äter kött, dock tycker jag att de vegetarianer/veganer som hoppar på köttätare är lika illa.

    självklart kan man diskutera, men påhopp är lite fånigt.

    ReplyDelete