Wednesday, 13 July 2011

Dag 17: Mitt favoritminne

Det här börjar bli löjligt. Jag påbörjade det här projektet i mars, för fyra fucking månader sedan. Inte har det fått igång skrivandet som jag hoppades på heller. Jaja, ge upp tänker jag inte göra. Here goes.

Det här var en av de mest korkade bloggrubrikerna. För det första: hur skall jag kunna välja ett minne? Mitt liv har minsann inte varit fullkomligt miserabelt, jag har många fantastiska saker att minnas och glädjas åt. Jag kan inte erinra mig att jag någonsin har känt att nu har jag The Time Of My Life, bättre än så här blir det nog inte. Vissa perioder av mitt liv kan jag se tillbaka på och känna liknande känslor inför, men inget enskilt ögonblick. Gymnasietiden, till exempel, är en period jag ser tillbaka på med glädje. Inte för att allting var frid och fröjd rakt igenom; det hände många jobbiga helt livsomvälvande saker då. Snarare på grund av allt jag lärde mig och insikten att jag inte skulle ha genomgått den fantastiska personliga förvandlingen till utveckling som jag gjorde om jag inte hade hamnat på just den underbara skolan. Det är ett av de beslut jag har tagit som jag nästan aldrig känner att jag har anledning att fundera över hur det skulle ha blivit om jag valt annorlunda. Jag har aldrig någonsin ångrat det, och det måste betyda att det över huvud taget är ett ganska trevligt minne. Jag har aldrig försökt ändra på det. Det är annars en sak jag har funderat på, hur många av mina minnen som faktiskt skildrar verkligheten så som den tedde sig, och hur många av dem som bara är önsketänkande i efterhand. Nästan omöjligt att ta reda på, antar jag.

Hm. Jag hade tänkt skriva ett För det andra, men jag verkar ju ha skrivit ändå, om än kanske inte så specifikt som vem-som-nu-satte-ihop-den-här-listan hade tänkt.

Oh well.
Winterdragon

No comments:

Post a Comment