Tuesday, 29 January 2013

Veganpizzadagen!

Jag har hört rykten om att idag skall vara en stor nationell högtid, nämligen veganpizzadagen. En hel högtidsdag dedikerad till att äta delikata saker (vilket förvisso de flesta högtider tycks gå ut på nu för tiden) är helt klart något jag kan ställa mig bakom. Så dagen till ära skall ni få om inte ett recept, så åtminstone ett förslag, på världens godaste pizza.

Grönkål, kantareller och butternutpumpa. Av en lycklig slump råkar ingredienserna dessutom vara helt i säsong, om du har lyxen att ha ett gäng kantareller undanstuvade i frysen, eller torkade i skafferiet. 

Instruktioner, typ:
Gör en pizzadeg enligt ditt favoritrecept (med jäst blir godast, med bakpulver går snabbast, med surdeg ger dig ett tusen hipsterpoäng). Bred på ett lager tomatsås (innehållande förslagsvis krossade tomater, lök, chili och örtkryddor). Lägg på tunt skivad butternutpumpa, som du först har fräst (eller gräddat) nästan mjuk i olja. Lägg på hackad grönkål, som först har blivit lätt ångad och saltad. Lägg på hackade kantareller, som har blötlagts alternativt tinats från sitt frusna tillstånd. Strö över riven (smältbar) vegansk cheddarost, och strö över nymalen svartpeppar efter smak. Grädda i 225 grader i 10-20 minuter, tills osten smält och degen fått lite färg i kanterna.

Ät och låt ditt sinne transporteras till ett tillstånd av fullständig lycka.

Kärlek och pizza,
Winterdragon

No comments:

Post a Comment